Фото: Depositphotos

Польські жінки відчувають конкуренцію стосовно українок щодо чоловіків і роботи, — ЗМІ

Молоді польські жінки відчувають загрозу зі сторони українок, які приїжджають у Польщу через війну. Вони бояться створення високої конкуренції на ринку праці, а також хвилюються, щоб українські жінки не забрали їхніх чоловіків.

Про це пише Gazeta Wyborcza.

Видання посилається на останні дослідженнями Варшавського університету, яке стверджує, що у Польщі зростає настороженість щодо українок. Журналісти наголошують, що в соціальних мережах зараз розміщено багато оголошень щодо створення відносин між польськими чоловіками і українками. Користувачі створюють спеціальні групи, такі як "Українки знайомляться з поляком", "Самотні Українки в Польщі", "Шукаю хлопця-поляка" або "Українка шукає чоловіка-поляка", "Поляк шукає дружину-українку" .

У Польщі вважають, що українки потребують польських чоловіків, думаючи, що такі стосунки є гарантією безпеки і стабільності. Натомість поляки сподіваються, що біженки стануть покірними дружинами. 

 "Я боюся, що ці надії можуть не виправдатися. Мій досвід роботи з українками показує, що це працьовиті, розумні і освічені жінки, які вміють піклуватися про себе", — розповіла президентка Польського міграційного форуму Агнешка Косович.

Станом на зараз Польщі перебуває 1,2 мільйона біженців з України, більшість з яких - жінки. Чимало із них не мають відносин або мали невдалі, тож є вільними для нових стосунків.

Відтак польські жінки, в основному до 29 років із середньою або післясередньою освітою, найбільше сприймають біженок як загрозу.

"Польські жінки помітили, що в останні місяці шлюбний ринок став особливо багатолюдним. У популярних додатках для знайомств більше жінок, ніж чоловіків. Крім того, з кожним роком у Польщі стає все більше весіль між поляками та українками", — йдеться у повідомленні.

Попри це,  67% поляків залишаються позитивно налаштованими до українців, тоді як негативного — від 8% до 13%. 

Нагадаємо, раніше Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України повідомляло, що українці у Польщі можуть отримати безкоштовну профільну освіту. Навчатися та отримати відповідний диплом можуть біженці. Вступити у школу можуть люди, які мають середню або середню спеціальну освіту. Навчання триває від одного до двох з половиною років. Здобувати освіту можна на будь-якій формі навчання.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.08.2023 13:42