Полторак покарав 16 офіцерів за поставки в армію неякісних харчів

07 ВЕРЕСНЯ 2017 11:06

Міністр оборони України Степан ПОЛТОРАК підписав наказ про притягнення до дисциплінарної відповідальності 16 посадових осіб, що були причетні до поставок до військових частин неякісних харчових продуктів.  

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на Міністерство оборони України.  

Як повідомляє прес-служба міністерства оборони України, під час службового розслідування, що проходило з 30 червня по 3 липня 2017 року, були проведені лабораторні дослідження м'ясних консервів чотирьох виробників.   

За результатами досліджень встановлено, що консерви двох постачальників - ТОВ «Адамант 2000» та «Візит» - не відповідають вимогам ДСТУ.  

«В ході проведеного службового розслідування було встановлено факти неналежної організації і проведення лабораторних досліджень харчових продуктів, поставлених до військових частин, посадовими особами

Центру безпечності харчових продуктів та ветеринарії, а також неналежного виконання обов'язків посадовими особами Збройних Сил України щодо організації та здійснення контролю за якістю та безпекою харчових продуктів шляхом ознайомлення із супровідними документами, що засвідчують їх якість та безпечність», - йдеться в повідомленні оборонного відомства.  

За неналежне виконання службових обов'язків до дисциплінарної відповідальності було притягнуто 16 посадових осіб — від командира підрозділу до начальників управлінь і служб.   

На винних було накладено дисциплінарні стягнення від «попередження про неповну службову відповідність» до розглядання на засіданні атестаційної комісії щодо подальшого проходження військової служби.

 

Події, 07.09.2017 11:06