Фото: myc.news

Польща заявила про створення нової військової частини на кордоні з Білоруссю

Польща оголосила про створення нової військової частини на кордоні з Білоруссю. Вона дислокуватиметься у місті Чарна-Білостоцьк, що за 35 кілометрів від РБ.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Міністерства оборони Польщі.

У новій військовій частині базуватимуться підрозділи розвідувального полку і сил територіальної оборони. За даними відомства, причиною розгортання військової частини є гібридні атаки з боку Росії та Білорусі.

"Сьогодні ми всі бачимо, що відбувається за нашим східним кордоном. Путін намагається відновити імперію. Чи була Росія білою, чи червоною, чи стала вона путінською, Росія завжди однакова у своїх методах, у здійсненій агресії. Тому у відповідь на ці загрози ми посилюємо польську армію", — заявив міністр оборони Польщі Маріуш Блащак.

Станом на сьогодні армія Польщі налічує 175 тисяч осіб, тоді як у 2015-му їх було 95 тисяч.

Нагадаємо, кілька днів тому Міністерство оборони Польщі повідомляло, що планує збільшити чисельність своїх військовослужбовців на кордоні з Білоруссю. Зокрема, 

Раніше найманців ПВК "Вагнера" помітили поблизу білорусько-польського кордону. Їхнє пересування зафіксували приблизно за два кілометри до межі між країнами.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Світ, 14.08.2023 03:25