Фото ілюстративне. Джерело: Pixabay

Польща знову підняла у небо літаки через ракетну атаку росіян

У ніч на неділю, 31 березня, російські загарбники масовано атакують Україну ракетами. У зв'язку з цим Польща підняла у небо літаки, щоб гарантувати безпеку свого повітряного простору.

Про це повідомили в Оперативному командуванні Збройних сил Польщі.

"Зверніть увагу, що в повітряному просторі Польщі працюють чергові літаки, що може призвести до підвищеного рівня шуму, особливо в південно-східній частині країни. Сьогодні вночі спостерігається інтенсивна діяльність дальньої авіації Російської Федерації, пов’язана з завданням ракетних ударів по об’єктах, розташованих на території України", — повідомили польські військові. 

У Командуванні наголошується, що розпочато всі необхідні процедури для забезпечення безпеки повітряного простору Польщі.

Зазначимо, що цієї ночі рашисти випустили кілька груп ракет по Україні. Усі вони заходили з Півночі, прямували на Київщину та столицю, а звідти — у бік західних областей. Небезпека була для Житомира, Рівного, Тернопільщини та Львівщини, зокрема Стрия.

Останні масовані ракетні обстріли

Вночі 21 березня росіяни атакували столицю балістичними ракетами "Іскандер-М"/"Кинджал" та крилатими ракетами. В результаті успішної бойової роботи усі ворожі цілі були збиті на Київщині. Водночас у столиці постраждали 13 людей та зафіксовано низку руйнувань у трьох районах. Зокрема, пошкоджено житлові будинки, церква, дитячий садок та згоріли низка автомобілів.

У Київській області постраждали четверо людей. Одну людину госпіталізовано до лікарні. Також спалахнули пожежі у чотирьох районах області. Зокрема, понівечено понад 40 житлових приватних помешкань, дві багатоповерхівки та 12 автівок.

У ніч на 22 березня ворог знову масовано атакував дронами та ракетами: цілями ворожої атаки були низка регіонів, зокрема Запоріжжя, Хмельницька, Львівська області, Харків. Крім цього, рашисти поцілили й по найбільшій гідроелектростанції України — ДніпроГЕС у Запоріжжі. До того ж через масований обстріл Запорізька АЕС опинилася на межі блекауту.

24 березня російські окупанти завдали нового масованого ракетного удару. Сили та засоби протиповітряної оборони над Києвом і в районі столиці уразили приблизно десяток ворожих ракет.

Вночі 29 березня рашисти здійснили чергову масовану атаку по Україні, випустивши крилаті ракети зі стратегічних бомбардувальників Ту-95. Також ворог обстрілював дронами. Вибухи лунали на Львівщині, Буковині, Черкащині, Київщині, у Дніпрі тощо. Президент Володимир Зеленський повідомляв, що метою ворога стали Канівська та Дністровська ГЕС. 

Нагадаємо, за даними Моніторингової місії ООН, внаслідок російської агресії в Україні загинуло понад 14 тисяч цивільних. Ці дані фіксуються з 2014 року, коли ворог окупував Крим та захопив частини територій Луганської та Донецької областей.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 31.03.2024 06:03