Фото: соцмережі

Помер легендарний італійський співак та композитор Тото Кутуньйо

У вівторок, 22 серпня, помер відомий італійський співак і композитор Тото Кутуньйо. 

Про це повідомляє агентство ANSA, з посиланням на менеджера музиканта Даніло Манкузо.

Співак помер сьогодні близько 16:00 у лікарні Сан-Рафаеле в Мілані, куди він був госпіталізований.  Причини смерті співака менеджер не назвав, проте уточнив, що Тото Кутуньйо "після тривалої хвороби співаку стало гірше за останні місяці".

Зауважимо, у липні цього року Кутуньйо виповнилося 80 років. У 2007 році у Тото виявили пухлину простати, і він був негайно прооперований. У січні 2009 року, перед його концертним туром в Росії, хвороба повернулася. Йому довелося пройти курс хіміотерапії. Після цього він все ж відновив виступи. Також відомо, що у нього не було правої нирки, і він не міг довго стояти. 

Біографія Тото Кутуньйо

Тото Кутуньйо народився в місті Фоздіново, у провінції Масса-Каррара, що в регіоні Тоскана. Його батько був сицилійцем, мати — тосканкою (Ольга). Змалку захоплювався музикою, навчався грати на трубі, акордеоні, ударних.

Він розпочав музичну кар'єру як барабанщик, заснував свій гурт, що грав його власні пісні. Кутуньйо спочатку досяг успіху, насамперед як композитор-пісняр. Він був автором чи співавтором пісень численних популярних виконавців. 1976 року Кутуньйо взяв участь у пісенному конкурсі у Санремо разом зі своїм гуртом, посівши третє місце. Успіх прийшов 1980 року — він переміг із піснею "Solo noi". 

Тото Кутуньйо став відомим завдяки своїй пісні "L'italiano", що вийшла в 1983 році. Ця пісня стала хітом і завоювала популярність не тільки в Італії, але і за її межами. 

Кутуньйо переміг на конкурсі Євробачення у Загребі 1990 року зі своєю власною піснею "Insieme: 1990", баладою присвяченою європейській політичній інтеграції. Кутуньйо із Джильйолою Чинквенті є єдиними двома переможцями Євробачення від Італії.

У листопаді 2010 року Тото Кутуньйо приїздив з гастролями до Києва, де виступив спільно з сином Адріано Челентано — Джакомо. Цікаво, що Кутуньйо заспівав там "Червону руту" Володимир Івасюка.

Нагадаємо, 14 серпня тимчасовий повірений посол України Олександр Сенченко трагічно загинув у Вірменії. Він очолював українську дипломатичну місію в країні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 22.08.2023 18:54