Понад 20 нападів за два тижні: у США підрахували кількість атак на свої бази на Близькому сході

За останні два тижні військові бази Сполучених Штатів Америки в Іраку та Сирії були атаковані понад 20 разів. По них били за допомогою ракет та дронів.

Про це на брифінгу заявили два високопосадовці Пентагону, пише Associated Press. За їхньою інформацією, багато безпілотників і ракет були перехоплені і не досягли своїх цілей. Такі удари відбуваються на тлі зростання напруги на Близькому Сході через війну Ізраїлю з ХАМАС.

"В період з 17 по 30 жовтня американські та коаліційні сили були атаковані щонайменше 14 разів в Іраку та 9 разів у Сирії. Таким чином, всього було зафіксовано 23 атаки", — йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялось, що корабель Військово-морських сил Сполучених Штатів Америки USS Carney перехопив ракети. Їх могли випустити єменські бойовики.

Нагадаємо, військові США запобігли атаці на свої сили в Іраку. Американці перехопили два безпілотники до того, як вони встигли завдати удару. Вашингтон перебуває в підвищеній готовності до діяльності груп, які підтримує Іран, на тлі напруженості, що зростає в регіоні через війну між Ізраїлем і ХАМАС.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 30.10.2023 19:07