Фото: ілюстративне. Джерело: Аеророзвідка

Понад 500 ударів за кілька місяців: на Харківщині окупанти цілеспрямовано атакують цивільних дронами

На Харківщині ворог цілеспрямовано б'є по мирних громадянах. Для атак рашисти переважно застосовують FPV-дрони. Лише за останні місяці зафіксували понад 500 ударів по цивільних. 

Про це повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов в ефірі телемарафону "Єдині новини".

"Ворог все частіше цілеспрямовано скеровує FPV-дрони саме по цивільних особах. Понад 500 таких випадків зафіксовано за останні кілька місяців", — заявив він.

За його словами, йдеться саме про цілеспрямований терор, тому що оператор дрона не може не бачити, що б'є по цивільній людині. Тому рашисти свідомо обирають мішенню мирних мешканців.

Також Синєгубов поінформував, що протягом цієї доби ворог застосував 22 КАБи та FPV-дрон по мирному населенню та цивільних об‘єктах Харківщини. Внаслідок прильоту по смт Великий Бурлук зазнала травм дитина. Стан постраждалої середній.

Нагадаємо, 31 липня працівник Державної служби надзвичайних ситуацій Харківщини виїхав на виклик до власного будинку, який загорівся після масованого удару російської армії. Внаслідок терористичних дій окупантів рятувальник втратив дружину, а син з опіками опинився у лікарні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 31.07.2024 19:48