Попри обмеження: Японія шукає шлях передачі Києву боєприпасів для контрнаступу ЗСУ

Японія веде перемовини щодо постачання боєприпасів Сполученим Штатам Америки. Надалі ними забезпечуватимуть Збройні сили України.

Про це пише The Wall Street Journal.

За даними видання, Токіо шукає шлях як допомогти Україні під час контрнаступу, попри обмеження на експорт летальної зброї. Зокрема, країна розглядає можливість поставок артилерійських снарядів для 155-мм гармат відповідно до угоди 2016 року, яка дозволяє Японії та США обмінюватися боєприпасами в межах їхнього давнього альянсу в галузі безпеки.

"Раніше цього місяця міністр оборони США Ллойд Остін провів переговори в Токіо з міністром оборони Японії Ясукадзу Хамадою. Після зустрічі Остін похвалив Японію за нелетальну військову підтримку, яку вона надала Україні, і сказав, що додаткова допомога вітатиметься", — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Японія розширила список санкцій проти РФ. Під них потрапило 17 фізичних і 78 юридичних осіб. Такі заходи запроваджено "з огляду на поточну міжнародну ситуацію навколо України та з метою сприяння міжнародним зусиллям для досягнення міжнародного миру".

Раніше ми писали, що Україна отримає від Японії 400 млн доларів безповоротної допомоги в межах Програми екстреного відновлення. Згідно з наявною інформацією, насамперед йдеться про забезпечення базових громадян України та відновлення критичної інфраструктури.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.06.2023 10:36