Фото: Facebook Дениса Шмигаля

Поранені військові самі приходять на ВЛК: Шмигаль звернувся до МОЗ та Міноборони

Глава українського уряду Денис Шмигаль звернувся до Міністерства охорони здоров'я та Міноборони із закликом з'ясувати ситуації, коли поранені військовослужбовці самі приходять на військово-лікарські комісії (ВЛК).

Відповідну заяву прем'єр-міністр зробив на "годині запитань до уряду" у Верховній Раді 23 серпня.

"Я прошу Міністерство оборони спільно з Міністерством охорони здоров'я вжити заходів. Адже це абсолютно неприпустимо, коли поранений боєць має ходити на якусь ВЛК. Іще раз прошу з цим розібратися, звернути на це увагу", — наголосив посадовець.

Він нагадав, що в Україні поранені бійці не мають ходити на ВЛК. Проте трапляються певні випадки, які свідчать про те, що загальна система не працює.

Варто зазначити, що раніше начальник Головного управління персоналу Генштабу Збройних сил України Роман Горбач заявив, що всього десять відсотків обмежено придатних визнають непридатними після проходження ними повторного обстеження.

Нагадаємо, 16 серпня Кабінет міністрів України ухвалив постанову про порядок реалізації експериментального проекту з автоматичної верифікації та перевірки відомостей про призовників, військовозобов'язаних та резервістів. Згідно з документом, чоловіки від 17 до 25 років будуть автоматично ставати на військовий облік як призовники.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.08.2024 17:50