Фото ілюстративне зі соцмереж

Чи обов’язковим є проходження ВЛК під час оновлення військово-облікових даних: пояснення Міноборони

Під час оновлення військово-облікових даних проходження військово-лікарської комісії не вимагається. Це потрібно вже тоді, коли військовозобов’язаний отримає повістку.

Про це повідомило Міністерство оборони України.

У зв'язку з поширенням неточної інформації у деяких телеграм-каналах та інших інформаційних ресурсах щодо штрафів за оновлення даних без проходження військово-лікарської комісії Міністерство оборони України вирішило пояснити, що передбачають нові правила.

"Наразі законодавством України передбачено окремі види військового обов'язку, зокрема оновлення даних та проходження медичного огляду для визначення ступеня придатності до проходження військової служби", — пояснили в міністерстві.

У Міноборони наголосили, що під час поновлення даних проходження військово-лікарської комісії не вимагається. Проходження ВЛК необхідне лише після отримання повістки на проходження військово-лікарської комісії.

"Законом передбачено, що оновлення даних громадянами — це окремий вид військового обов'язку. Крім того, в статті 21 закону про мобілізаційну підготовку та мобілізацію передбачено окремий обов'язок громадян — проходження медичного огляду для визначення ступеня придатності до проходження військової служби", — зазначив директор Департаменту кадрової політики Міноборони Марк Андрусяк.

Як відомо, термін для оновлення персональних даних військовозобов'язаних спливає 16 липня. Міноборони нещодавно повідомляло, що у "Резерв+" уже понад 2,3 мільйона українців оновили дані.

Нагадаємо, раніше Андрусяк розповідав, що українським законодавством не передбачено застосування автоматичних штрафів для тих військовозобов'язаних, хто не оновить свої облікові дані до 16 липня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 14.07.2024 21:37