Фото: armyinform.com.ua

У Міноборони пояснили, чи автоматично виписуватимуть штрафи за неоновлення даних у ТЦК

Українським законодавством не передбачено застосування автоматичних штрафів для тих військовозобов'язаних, хто не оновить свої облікові дані до 16 липня.

Таку заяву зробив директор Департаменту кадрової політики Міноборони України Марк Андрусяк.

Посадовець нагадав, що 16 липня завершується двомісячний термін для оновлення військово-облікових даних. У такий спосіб влада хотіла встановити справедливий підхід до всіх українців щодо виконання свого конституційного військового обов'язку.

Військовозобов'язані мали оновити місце свого проживання, номер телефону та електронну адресу. Як зазначив Андрусяк, чоловіки, які не оновили своїх даних, можуть бути притягнуті до адмінвідповідальності. Таким особам загрожує штраф від 17 000 до 25 500 гривень. Представник Міноборони підкреслив, що його відомство не підтримує продовження термінів для оновлення військово-облікових даних. На його думку, для цього у громадян було достатньо часу.

Андрусяк також відповів на питання, чи всім автоматично виписуватимуть штрафи за те, що дані не були вчасно оновлені.

"Законом України та іншими нормативно-правовими актами не передбачено процедури автоматичного накладання штрафів", — наголосив директор Департаменту кадрової політики Міноборони.

Чиновник уточнив, що штрафи можуть накласти протягом трьох місяців з моменту виявлення правопорушення до одного року з моменту його скоєння.

Нагадаємо, вже у вівторок, 16 липня, для військовозобов'язаних завершується 60-денний термін для оновлення військово-облікових даних, який був відведений законом про мобілізацію. Відтак, всі чоловіки віком від 18 до 60 років, а також жінки медичних спеціальностей повинні до цього дня подати до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки оновлені дані про себе.

Недавно заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко повідомляла, що на теперішній момент робота із впровадження в Україні електронних повісток військовозобов'язаним не ведеться, адже для цього необхідно ухвалити відповідне законодавство.

Також повідомлялось, що Кабінет міністрів вніс зміни до Правил надання послуг поштового зв’язку щодо оповіщення призовників, військовозобов’язаних і резервістів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 14.07.2024 11:42