Фото ілюстративне. Джерело: Міноборони

Чи обов'язково мобілізують тих, хто оновив військово-облікові дані: заява Міноборони

Оновлення військово-облікових даних не означає обов'язкову мобілізацію таких осіб. Потреба Збройних сил для призову значно менша, ніж мобілізаційний ресурс держави.

Таку заяву зробив директор Департаменту кадрової політики Міноборони України Марк Андрусяк. Він наголосив, що військовозобов’язані мають оновити свої облікові дані до 16 липня, але цей крок ще не означає автоматичну мобілізацію. 

"На сьогодні з інформацією, що в нас вже є, оновили свої дані близько 3 мільйонів громадян. Потреба ЗСУ для призову під час мобілізації значно менша. Тому не всі громадяни, які оновили облікові дані, будуть призвані на військову службу", — йдеться у заяві посадовця.

Андрусяк наголосив, що оновлення військово-облікових даних створене для справедливого підходу, щоб усі ці особи перебували на військовому обліку.

Раніше повідомлялось, що українським законодавством не передбачено застосування автоматичних штрафів для тих військовозобов'язаних, хто не оновить свої облікові дані до 16 липня.

Нагадаємо, вже у вівторок, 16 липня, для військовозобов'язаних завершується 60-денний термін для оновлення військово-облікових даних, який був відведений законом про мобілізацію. Відтак, всі чоловіки віком від 18 до 60 років, а також жінки медичних спеціальностей повинні до цього дня подати до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки оновлені дані про себе.

Недавно заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко повідомляла, що на теперішній момент робота із впровадження в Україні електронних повісток військовозобов'язаним не ведеться, адже для цього необхідно ухвалити відповідне законодавство.

Також повідомлялось, що Кабінет міністрів вніс зміни до Правил надання послуг поштового зв’язку щодо оповіщення призовників, військовозобов’язаних і резервістів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 14.07.2024 14:19