Фото: Telegram-канал Сили оборони Півдня України

Пошкоджено будинки, медичний та навчальний заклади: фото наслідків нічного удару по Одесі

У вівторок ввечері, 30 квітня, окупанти завдали удару по Одесі. Унаслідок влучання зазнали руйнувань адміністративні та житлові будівлі, медичний та навчальний заклади.

У Силах оборони Півдня вказують, що рашисти вдарили по Одесі балістичними ракетами з території тимчасово окупованого Криму.

"З ночі ведуться роботи щодо усунення наслідків атаки. Інформація щодо постраждалих та загиблих  уточнюється. Тривають контрдиверсійні заходи з пошуку і встановлення можливих поплічників російських терористів", — пишуть в прес-службі.

Ракетний обстріл Одеси 30 квітня: що відомо 

Російські окупанти ввечері 30 квітня вгатили балістичними ракетами по Одесі. Інформація про вибухи у місті з'явилася близько 23:30. Водночас за декілька хвилин до цього у Повітряних силах Збройних сил України попереджали про загрозу застосування противником балістичного озброєння з Півдня. Пізніше військові попередили про ще один пуск ракет в бік Одеси.

Місцева влада заявляла про трьох загиблих та стільки ж поранених. Очільник Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер повідомив, що постраждалим надали всю необхідну медичну допомогу. Також, за інформацією голови ОВА, у місті є пошкодження цивільної інфраструктури. Кіпер закликав мешканців оперативно реагувати на сигнали повітряної тривоги.

Речник Повітряних сил Збройних сил України Ілля Євлаш заявив, що ворог атакував густонаселені райони Одеси трьома балістичними ракетами "Іскандер-М".

Нагадаємо, 29 квітня близько 18:29 окупанти вдарили по Одесі балістичною ракетою. Через ворожий обстріл загинули п'ятеро людей та собака. До того ж ще понад 30 людей отримали поранення. Серед них двоє дітей та вагітна жінка.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.05.2024 14:08