Посольство України у Відні. Джерело: "Вікіпедія"

Посольство України у Відні призупинило роботу: в чому причина

У п’ятницю, 27 вересня, посольство України у Відні отримало повідомлення про нібито замінування. Через це воно призупинило нормальну роботу.

Про це повідомили на офіційній сторінці дипломатичної місії у Facebook. Там зазначили, що інформація про нібито замінування будівлі посольства України в Австрії надійшло 27 вересня.

"Для гарантування безпеки відвідувачів ухвалено рішення тимчасово призупинити консульське обслуговування, здійснити перевірку приміщень і оцінку потенційних загроз спільно з австрійською поліцією. Безпека наших громадян завжди в безумовному пріоритеті", — пояснили в посольстві.

Фахівці вже завершили обстеження будівлі та не виявили вибухових пристроїв, проте поліція рекомендувала протягом дня утриматися від відвідування будівлі.

У зв’язку з цим консульський відділ посольства відновить роботу вже після вихідних — у понеділок, 30 вересня.

Нагадаємо, в січні стало відомо, що на Запорізькій атомній електростанції вибухові пристрої розташовані між внутрішньою та зовнішньою огорожею навколо неї, що є несумісним зі стандартами безпеки. Таким чином російська армія фактично знову замінувала окуповану нею ЗАЕС.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 27.09.2024 18:08