Фото: ОГХК

Постачання титанової сировини з України до Росії: у Фонді держмайна зробили заяву

У Фонді державного майна України спростували інформацію зі звинуваченням державної "Обʼєднаної гірничо-хімічної компанії" в постачанні титанової сировини до Росії. Стверджують, що проти них розгорнули інформаційну війну.

Про це сказано у заяві ФДМУ у вівторок, 8 серпня. 

Там зазначають, що 7 серпня одне з українських ЗМІ розповсюдило інформацію про те, що нібито Україна під час війни продає Росії титанову сировину для виробництва літаків та ракет. ЗМІ звинуватило у цьому державну "Обʼєднану гірничо-хімічну компанію". У ФДМУ наголошують, що інформація не відповідає дійсності, не містить джерел, а представники видання не звертались за коментарем до підприємства.

"ОГХК не співпрацює з державою-агресором, продукція компанії не постачається ані в Росію, ані в Білорусь. З осені 2022 року компанія посилила заходи контролю над експортними процедурами та змінила підходи до співпраці з покупцями", — сказано у заяві.

У Фонді наголосили, що представники ОГХК та правоохоронних органів контролюють використання продукції, всі ланцюги постачання та кінцевих споживачів. Зокрема, переконують у ФДМУ, експорт ільменітового концентрату до кінцевого споживача відбувається лише у супроводі уповноважених представників правоохоронних органів.

"Автор статті згадує співпрацю ОГХК з компаніями SIC LUCEAT LUX KFT (Угорщина) та BioProfTech Sp. z o.o. (Польща). Однак перша компанія ще з початку широкомасштабного вторгнення припинила співпрацю з країною-агресором. Друга компанія купила у ОГХК ільменітовий концентрат для кінцевого споживача в США, що підтверджено усіма необхідними документами", — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у серпні 2022 року колишній керівник підприємства "Мотор Січ" В'ячеслав Богуслаєв обговорював таємний план для реалізації схеми постачання двигунів у РФ через Китай зі своїм підлеглим — начальником департаменту зовнішньоекономічної діяльності підприємства Олегом Дзюбою. Також було оприлюднено нові факти злочинної діяльності колишнього президента АТ "Мотор Січ" В’ячеслава Богуслаєва. Контррозвідка та слідчі Служби безпеки викрили дані, які вказують на можливу співпрацю Богуслаєва з країною-агресором.

10 травня В’ячеслав Богуслаєв попросив додати його до списку на обмін з Росією. Йому інкримінують пособництво державі агресору, колабораційну діяльність, сприяння діяльності терористичної організації і протидію ЗСУ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 08.08.2023 12:30