Постпред РФ при ООН: «Назва» Новачок «придумано на Заході»

06 КВІТНЯ 2018 10:16

Постпред Росії при ООН Василь Небензя на засіданні Радбезу, скликаному на прохання російського боку, попередив, звертаючись до британського посла цитатою – «и загралися і дограєтесь». Про це повідомляє TrueUA з посиланням на Euro News.

Він також припустив, що нинішня кампанія, розгорнута навколо отруєння в Солсбері ні що інше, як він це назвав, «мегапровокація».

Російський постпред заявив: «Ми говорили нашим британським колегам, що ви загралися і дограєтеся. «Новачок» - це не російський копірайт, незважаючи на нібито очевидну російську назва. Ця назва придумана на Заході для лінійки бойових отруйних речовин, які, що не є одкровенням для експертних і наукових кіл, які розроблялися в багатьох країнах, в тому числі в США і у Великобританії».

Василю Небензі відповіла його колега, постійний представник Сполученого Королівства при ООН Карен Пірс.

Вона сказала: «Ми не можемо ігнорувати те, що сталося в Солсбері. Ми не можемо ігнорувати, що Росія закриває очі на використання хімічної зброї в Сирії і в Солсбері. І ми не можемо ігнорувати те, що Росія шукає можливості підірвати довіру до міжнародних організацій, які стоять на сторожі нашої безпеки з кінця Другої світової війни».

Посол Небензя додав, що ніякої загрози для Росії отруєний в Солсбері екс-співробітник ГРУ не міг представляти, він нагадав, що Скрипаль з 2008 року на постійній основі проживає у Великобританії.

Світ, 06.04.2018 10:16