Фото: Telegram Сєнкевича

Постраждали 19 осіб: наслідки нічного обстрілу Миколаєва (фото)

Вночі, 20 липня російські загарбники завдали ракетного удару по Миколаєву. Внаслідок влучання зруйновано декілька поверхів триповерхового будинку та виникла пожежа площею 450 квадратних метрів, яку вогнеборці ліквідували за декілька годин.

Про це повідомив голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім.

За словами чиновника, наразі триває розбір завалів, пошкоджено сусідні багатоповерхові будинки. Також, за інформацією Кіма, сталося займання трьох гаражів, яке було оперативно ліквідовано. Пошкоджено близько 15 гаражів та вибиті вікна у кількох багатоповерхівках, розташованих поруч. 

"Загалом внаслідок ракетного удару постраждало 19 осіб. За медичною допомогою звернулися вісім людей — госпіталізовано двоє, серед них дитина", — йдеться у повідомленні.

Згодом мер міста Олександр Сєнкевич оприлюднив наслідки нічного обстрілу Миколаєва. Глава міста повідомив, що до лікарень госпіталізовано дев'ять осіб. Багатьом надали допомогу на місці. Двох жителів — чоловіка та жінку врятували з-під завалів.

"Наразі на місце виїхали комунальники. Починаємо прибирати територію. Щодо відселення людей, маємо дві локації. З жителями працюють представники адміністрації району", — написав він, опублікувавши фото руйнувань Миколаєва.

Нічний обстріл України 20 липня

Окрім Сум, рашисти атакували вночі у четвер Одесу та Миколаїв. Для цього вони використали ракети різного базування. Також долучався до атаки й підводний човен, який ніс чергування в Чорному морі, і стратегічна авіація з випуском ракет типу Х-22.

У Миколаєві внаслідок обстрілу було серйозно пошкоджено триповерховий будинок — там утворилася величезна вирва й виникла серйозна пожежа. Щонайменше п'ять житлових багатоповерхових будинків, які розміщені поряд, також зазнали пошкоджень (вікна, двері, балкони, стеля).

На другій адресі, за інформацією місцевої влади, зафіксовано пошкодження близько 15 гаражів. Постраждали 18 осіб, до лікарень госпіталізовано дев'ятьох, двох людей (чоловіка та жінку) дістали з-під завалів. Влада готується до відселення людей з пошкоджених будинків.

В середмісті Одеси — зруйновано адміністративну будівлю. Також у місті вибуховою хвилею пошкоджено дуже багато будинків навколо і різних будівель навколо. Є інформація вже щонайменше про чотирьох постраждалих, яким надано медичну допомогу. Також були влучання в Одеській області по об’єктах логістики.

Нагадаємо, що рашисти масовано обстрілюють Одещину й Миколаївщину третій день поспіль. Так, 18 липня рашисти атакували Одесу шістьма ракетами "Калібр" з Чорного моря. Уламки збитих ракет та вибухова хвиля пошкодили обʼєкти портової інфраструктури й кілька приватних будинків. Одна людина отримала поранення. А у Миколаєві 18 липня внаслідок обстрілу на одному з об'єктів сталася серйозна пожежа.

19 липня внаслідок обстрілу Одеси й області було багато травмованих, постраждали багатоквартирні будинки, портова та критична інфраструктура. Майже три тисячі людей в області залишилися без світла.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.07.2023 09:25