На фото наслідки обстрілу портової інфраструктури. Джерело: ОК "Південь"

Потенційні воєнні злочини: Офіс генпрокурора зробив заяву про атаки на зернову інфраструктуру

Україна розслідує атаки Росії на сільськогосподарську інфраструктуру. Правоохоронці класифікують ці удари, як потенційні воєнні злочини.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора, пише Reuters.

З початку повномасштабного вторгнення, зазначають у генпрокуратурі, російські сили здійснили понад 100 атак на зернову та портову інфраструктуру України.
"Україна розслідує ці дії як потенційні воєнні злочини", — йдеться в повідомленні.

В Україні, зазначають у виданні, розпочато розслідування щодо понад 97 000 випадків ймовірних воєнних злочинів, 220 підозрюваним у них уже висунуто звинувачення. Також прокуратура спільно з Міжнародним кримінальним судом у Гаазі розслідують як потенційні воєнні злочини зимові авіаудари РФ по енергетичній та комунальній інфраструктурі України і підрив греблі Каховської ГЕС.

У ніч на 2 серпня ворог атакував Одеську область. Зокрема, росіяни завдали ударів по складах та елеваторах з зерном в Ізмаїлі в Одеській області — пошкоджено майже 40 тисяч тонн зерна, яке очікували країни Африки, Китай, Ізраїль.

Нагадаємо, в американському Інституті вивчення війни вважають, що російські удари по Півдню України спрямовані на демонтаж портової інфраструктури. На думку аналітиків, такі дії є гарантією, що жодні "зернові угоди" ніколи не будуть відновлені.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.08.2023 21:06