Фото: Facebook/Дмитро Лубінець

Потоплення крейсера "Москва": військові повідомили нові деталі

флагман російського флоту крейсер "Москва" 14 квітня 2022 року пішов на дно після влучання двох ракет "Нептун". Обидві влучили в ціль.

Як це відбувалося, розповіли у фільмі "Битва за острів Зміїний. Море".

В цей день флагман російського флоту опинився від українського берега за 120 км. Це побачили наші ракетники, ідентифікували, отримали підтвердження від союзників і вистрелили двома ракетами "Нептун". Підтверджують це перехоплення з російського буксиру.

"Острів, чотири, я другий буксир, як чуєте, прийом? Другий буксир, підтверджую – 690, позаштатна. Як чуєте? "Москва" перший — дві пробоїни, гвинт підвівся, закопався, ляже на бік… Батарея пошкоджена, підтверджую пробоїни нижче за ватерлінію… Провести буксирування немає ходу на зближення, проводимо посильний порятунок екіпажу", — йдеться у перехопленні.

Командувач військово-морськими силами ЗСУ Олексій Неїжпапа зазначає, що втрата Росією крейсера "Москва" має два значення. І насамперед корабель був задіяний для прикриття російського ППО.

"З військової точки зору цей крейсер був призначений для знищення авіаносців. Його стихія — це океан, у Чорному морі такому кораблю робити нічого. Ну, вони його й втратили", — каже Неїжпапа.

Після знищення крейсера "Москва" російські кораблі вже не наближалися до наших берегів ближче за 300 км, а про загрозу висадки ворожого десанту на Одещині можна було не турбуватися.

Нагадаємо, у ВМС розповіли, як затопили крейсер "Москва" за допомогою двох ракет "Нептун". Хоча вважалося, що цього недостатньо.

 Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.03.2023 15:05