Фото: Офіс президента

"Потрібна лише політична воля": Зеленський закликав партнерів посилити ППО України

Президент Володимир Зеленський заявив, що на сьогодні Україні не вистачає засобів протиповітряної оборони для ефективного захисту неба. Якщо партнери, не посилять ППО нашої держави, це може призвести до того, що ними користуватимуться вже не українці, а військові Північноатлантичного альянсу.

У своєму вечірньому відеозверненні український гарант закликав партнерів не зволікати та надати нашій державі необхідні системи для захисту повітряного простору.

"Цілком очевидно, що наявних у нас, в Україні, засобів ППО не вистачає — і це очевидно для всіх наших партнерів. І світ нарешті має почути цей біль, якого російські терористи завдають Харкову, завдають Куп’янську, містам Донеччини, Запоріжжю, Сумщині, багатьом іншим нашим українським громадам", — наголосив гарант.

Очільник держави зазначив, що у світі є системи ППО, які можуть захисти небо України від ворожих атак. Проте прибічники нашої держави повинні мати політичну волю для їх виділення.

"Є системи ППО у світі, які можуть допомогти. Потрібна лише політична воля, щоб ці системи були передані Україні. Я дякую тим країнам, які вже допомогли. І бути активними у виконанні цього завдання — це персональна відповідальність наших дипломатів, які працюють за напрямками та країнами, де є необхідні системи", — зауважив Зеленський. 
 
До того ж президент додав, що зараз "Patriot місце саме в Україні, щоб згодом не довелось їх застосовувати щонайменше по всьому східному флангу НАТО".

Нагадаємо, раніше Володимир Зеленський повідомляв, що Україна не має снарядів для контрнаступу, а лише для захисту. Зброї вистачає для здійснення ударів по літаках, складах та базах ворога.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.04.2024 21:20