Фото: ілюстративне. Джерело: realgazeta.com.ua

Повернення із-за кордону тимчасово переміщених дітей: Кабмін ухвалив важливі зміни

У п'ятницю, 6 вересня, уряд ухвалив зміни щодо порядку повернення із-за кордону тимчасово переміщених дітей, які зараховані до закладів різних типів на цілодобове перебування.

Про це у Telegram-каналі повідомив народний депутат від "Європейської Солідарності" Олексій Гончаренко. 

Він наголосив, що під час воєнного стану обласна та Київська міська військова адміністрація можуть прийняти рішення про повернення дітей виключно у прийомну сімʼю, дитячий будинок сімейного типу, опіку, усиновлення, сімʼю патронатного вихователя. 

Також, згідно з ухвалою Кабміну, є можливість повернути дітей до закладу, малого групового будинку, які: 

  • розташовані на території громад "помірного" або "задовільного" рівня ризику безпеки, але:
    - не менш як за 50 кілометрів від держкордону з РФ та Білоруссю.
    - не менш як за 100 кілометрів від адміністративної межі між тимчасово окупованою територією та іншою територією України, де не ведуться бойові дії, лінії бойового зіткнення.

"Тільки за погодженням з органами військового командування адміністрації можуть прийняти рішення про повернення дітей до закладу, що розташований на відстані менш як за 50 кілометрів від держкордону з РФ та Білоруссю, крім випадків, коли на території області ведуться бойові дії", — додав Олексій Гончаренко.

Раніше Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій нагадало, що попри повномасштабну війну Україна фінансово підтримує своїх громадян. Зокрема, вразливі категорії внутрішньо переміщених осіб продовжуватимуть отримувати грошові виплати.

Нагадаємо, нещодавно програма розвитку Організації об’єднаних націй в Україні й Агентство ООН у справах біженців розпочали новий проект — "Протимінна діяльність та повернення внутрішньо переміщених осіб на Півдні України". Програма триватиме до серпня 2025 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.09.2024 15:51