Фото ілюстративне зі соцмереж

ООН запровадила новий проект в Україні: про що йдеться

Програма розвитку Організації об’єднаних націй в Україні й Агентство ООН у справах біженців розпочали новий проект — "Протимінна діяльність та повернення внутрішньо переміщених осіб на Півдні України". Програма триватиме до серпня 2025 року.

Про це повідомила прес-служба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

У відомстві розповіли, що проект має на меті допомогти постраждалим від війни українцям відновити свої помешкання та повернутися додому.

Зокрема Програма розвитку ООН долучиться до розчищення завалів, відновлення житла, обстеження місцевості, знешкодження вибухонебезпечних предметів тощо.

Також представники Організації об’єднаних націй сприятимуть тим, хто надає правову, фізичну та психологічну допомогу та послуги професійного навчання.

Крім того, в межах проекту Програми розвитку ООН підтримуватимуть державні та громадські організації, які допомагатимуть населенню в цільових регіонах Півдня України, зокрема, в Миколаївській і Херсонській областях.

Як відомо, за інформацією ООН, у липні 2024 року в Україні через повномасштабне вторгнення Росії загинуло щонайменше 219 мирних мешканців, ще 1 018 отримали поранення. Це найбільша кількість жертв серед цивільного населення з жовтня 2022 року.

Нагадаємо, що декілька днів тому в Україні розпочав свою роботу новий координатор Організації об'єднаних націй Матіас Шмале. Український уряд розраховує на продуктивну співпрацю з ООН.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 10.08.2024 21:55