Фото: Міністерство закордонних справ України

В Україні почав роботу новий координатор ООН Шмале

В Україні розпочав свою роботу новий координатор Організації Об'єднаних Націй Матіас Шмале. Уряд розраховує на продуктивну співпрацю з ООН.

Як повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ, у понеділок, 5 серпня, заступниця очільника МЗС Ірина Боровець провела зустріч з координаторкою ООН в Україні, гуманітарною координаторкою Деніз Браун з нагоди завершення її місії.

Зазначається, що у цій зустрічі також взяв участь її наступник — Матіас Шмале. Водночас Боровець відзначила особисті зусилля Браун щодо подолання наслідків агресії Росії, гуманітарного реагування та просування відновлення при забезпеченні тісної координації між командою ООН та українським урядом.

"Боровець вчергове привернула увагу представників ООН в Україні до наслідків російських атак проти цивільного населення та інфраструктури, що призводить до численних жертв та руйнування соціальних та енергетичних об’єктів", — йдеться у повідомленні.

Зі свого боку представники ООН підтвердили свою готовність продовжувати допомогу українцям, які постраждали внаслідок агресії РФ, особливо в областях з найскладнішою ситуацією. 

"Українська сторона цінує взаємодію з Офісом ООН в Україні та має намір продовжити продуктивну співпрацю з ООН в Україні за лідерства Матіаса Шмале", — наголосили в МЗС.

Нагадаємо, деяким громадянам України доступна грошова допомога в розмірі 3600 гривень від Організації Об'єднаних Націй. Йдеться про допомогу для внутрішньо переміщених осіб.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 06.08.2024 09:55