Фото: ілюстративне. Джерело: Pixabay

Грошові виплати у серпні: хто з українців може отримати 3600 грн від ООН

Деяким громадянам України доступна грошова допомога в розмірі 3600 гривень від Організації Об'єднаних Націй. Йдеться про допомогу для внутрішньо переміщених осіб.

Як повідомляє видання Napensii.ua, реєстрація для отримання допомоги відбуватиметься 8 серпня з 11:00 до 15:00 в Тернополі за адресою: вул. Медова, 3.

Фонд "Право на захист" почав збір інформації на отримання фінансової допомоги переселенцям від Управління Верховного комісара Організації Об'єднаних Націй у справах біженців у Тернополі. Громадяни можуть отримати допомогу в розмірі 3600 гривень на місяць на особу з розрахунком на три місяці.

Подати заявку можуть ВПО, які змінили місце проживання впродовж останніх шести місяців в межах України. Також мають право подати відповідну заявку ті, хто повернувся з-за кордону або з інших областей України до свого постійного місця проживання та має певні категорії вразливостей, а саме: 

  • сім'я, яка має лише одного з батьків (або батько, або мати) з одним або кількома дітьми віком до 18 років або з особами похилого віку (йдеться про людей від 55 років і старших);
  • родина, яку очолює одна або кілька одиноких осіб віком від 55 років і старше, або особа похилого віку з однією чи кількома дітьми віком до 18 років;
  • за умови документального підтвердження на допомогу має право сім'я з однією або кількома особами з особливими потребами (йдеться про наявність у людини інвалідності, хронічних захворювань тощо).

Для подачі заявки потрібно мати оригінали таких документів на кожного члена родини:

  • податковий номер;
  • паспорт або інші документи, що підтверджують особу;
  • за наявності довідка ВПО;
  • банківська картка головного заявника, адже картки "єДопомога" не підходять;
  • за наявності свідоцтво про народження дітей;
  • за наявності документ, що посвідчує законну опіку над дитиною;
  • за наявності посвідчення/медична довідка в разі інвалідності або хронічного захворювання.

Водночас наявність усіх членів домогосподарства, які підпадають під критерії реєстрації, є обов’язковою. Варто наголосити, що не зможуть зареєструватися родини, які вже отримували грошову допомогу в розмірі 2200/3600 гривень на особу за місяць від міжнародних організацій у 2022–2024 роках.

Нагадаємо, Україна реалізує три житлові проекти, які забезпечать житлом понад дев'ять тисяч переселенців. Міжнародні партнери виділили на це 140 мільйонів євро.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 02.08.2024 11:43