Фото: TrueUA

Деякі категорії ВПО матимуть пріоритет на отримання компенсації за знищене житло

В Україні деякі внутрішньо переміщені особи, чиє житло постраждало від наслідків російської збройної агресії, отримають пріоритетне право на компенсацію за програмою "єВідновлення".

Таку заяву зробила голова Комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку і містобудування, очільниця партії "Слуга народу" Олена Шуляк.

За її словами, 17 липня парламент підтримав у першому читанні законопроект №11028, який передбачає пріоритетне право на отримання компенсації за знищені об’єкти нерухомого майна за програмою "єВідновлення" для певних категорій ВПО. 

Пріоритетне право на компенсації матимуть такі категорії ВПО:

  • особи, які досягли пенсійного віку;
  • особи, які мають на утриманні дитину віком до шести років;
  • особи, які мають на утриманні двох неповнолітніх дітей;
  • особи, які мають на утриманні дитину з інвалідністю;
  • особи, які виховують без одного з подружжя дитину віком до 14 років;
  • ВПО, які є особами з інвалідністю третьої групи.

"Це важливий крок до забезпечення соціальної справедливості для наших громадян, які були змушені покинути свої домівки. Нагадаю, що в нас понад чотири мільйони внутрішніх переселенців, з яких 26% потребують соціального захисту", — зазначила Шуляк.

Нагадаємо, Україна реалізує три житлові проекти, які забезпечать житлом понад дев'ять тисяч переселенців. Міжнародні партнери виділили на це 140 мільйонів євро.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 18.07.2024 17:25