Фото: Ukrainian World Congress

Делегація України відмовилася від участі у засіданні Радбезу ООН під головуванням Росії

У четвер, 25 липня, країна-агресорка Росія скликала засідання Ради безпеки ООН на тему загроз міжнародному миру і безпеці. Українська делегація не братиму участь у цьому засіданні.

Про це повідомляється на сайті постійного представництва України при ООН. 

"У зв’язку з ініційованим Російською Федерацією засіданням Ради Безпеки за пунктом порядку денного "Загрози міжнародному миру та безпеці" 25 липня 2024 року, Представництво України в ООН висловлює жаль із черговою спробою Росії використати платформу Ради для оббілювання своїх загарбницької війни проти України та заперечує відповідальність за військові злочини та злочини проти людяності, які російські війська вчиняють в Україні", — йдеться у повідомленні.

Як наголосили у представництві, країна-агресорка скликала Радбез ООН для поширення своїє пропаганди та маніпуляцій. Відтак, делегація України не братиме у цьому участі.

Зазначається, що це вже буде 16-те засідання, яке скликає РФ, щоб розглядати питання "постачання зброї в Україну". На таких засіданнях представники Росії звинувачують Україну, яка є жертвою агресії, у використанні зброї, у тому числі наданої союзниками України, для захисту відповідно до статті 51 Статуту ООН.

"Ми очікуємо, що члени Ради використають засідання 25 липня, щоб запитати представника Путіна про те, яку брехню російська делегація збирається поширювати далі — брехню Небензі про "єдину українську ППО" чи брехню його боса Лаврова. Про залишки російської ракети, враженої українською ППО. Ми також очікуємо, що члени Ради використають засідання, щоб нагадати про докази, представлені в залі 9 липня 2024 року делегацією України, які свідчать про те, що об’єкти "Охматдиту" дійсно були вражені російською ракетою Х-101", — наголосили у представництві України при ООН.

Нагадаємо, 9 липня Рада Безпеки ООН збиралася на екстрене засідання. Воно буде присвячене ракетному удару Російської Федерації по дитячій лікарні "Охматдит" у Києві та інших населених пунктах України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 25.07.2024 20:27