Удар по "Охматдиту" 8 липня. Фото: ДСНС

Найбільші втрати з жовтня 2022 року: ООН підрахувала кількість загиблих українців протягом липня

У липні 2024 року кількість загиблих і поранених серед цивільного населення в Україні є найбільшою від жовтня 2022 року.

Про це йдеться у звіті Моніторингової місії ООН із прав людини в Україні.

"У липні в Україні загинуло щонайменше 219 мирних жителів і 1018 отримали поранення, що робить цей місяць найсмертнішим серед мирного населення з жовтня 2022 року. Велика кількість жертв у липні продовжує тенденцію до зростання жертв серед цивільного населення з березня 2024 року", — наголосили в ООН.

Зазначається, що більшість жертв серед цивільного населення (90%) і пошкоджень освітніх і медичних установ (86%), як і раніше, припадає на територію, підконтрольну уряду України.

Зокрема, найкривавішою стала російська атака на Україну 8 липня. Тоді загинули щонайменше 43 мирних жителі, у тому числі 5 дітей, і було поранено 147 людей, у тому числі семеро дітей, у Києві, Дніпрі, Кривому Розі та Київській області.

"Одна ракета під час атаки 8 липня також влучила в лікарняний комплекс у Києві, повністю знищивши токсикологічне відділення Національної дитячої лікарні "Охматдит" і значно пошкодивши Центр дитячої кардіології та кардіохірургіїя", — йдеться у звіті.

Крім того, в організації додали, що у червні та липні російські війська перемістили свої наступальні дії з Харківської області на Донецьку. Це призвело до зростання жертв серед цивільного населення в регіоні: зі 125 загиблих і поранених у травні до 224 у червні та 269 у липні.

Нагадаємо, у 2024 році смертність в Україні утричі перевищує народжуваність. Повномасштабне вторгнення Російської Федерації посилило зменшення населення нашої країни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 10.08.2024 14:20