Фото: Українська правда

Повітряна тривога вночі 29 червня: у Повітряних силах розповіли про її причини та наслідки

Уночі 29 червня в деяких областях України лунала повітряна тривога. Це було пов'язано зі зльотом на території Росії винищувачів Ту-22м3, а тому існувала загроза застосування балістичного озброєння.

Про це в ефірі телемарафону розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Так, ракетну небезпеку оголосили в Сумській, Полтавській, Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій, Донецькій, Луганській, Черкаській та Кіровоградській областях.

"Ми повідомляли про зліт Ту-22м3. Вони з аеродрому Шайковка та з південних регіонів атакують зазвичай Україну з обох напрямків. Був переліт літаків, але застосування ракет не було", — повідомив Ігнат.

Натомість у Харківській та Запорізькій областях рашисти випустили керовані зенітні ракети С-300. Попередньо, там минулося без серйозних наслідків.

За словами речника, армія РФ тримає частину своєї авіації на одному аеродромі, частину — на іншому. Це, зокрема робиться для того, щоб завдавати ударів по Україні одночасно з кількох напрямків, як це було кілька днів тому.

Нагадаємо, вночі 28 червня російські загарбники атакували територію України іранськими ударними дронами-камікадзе Shahed-136/131. Рашисти випустили шість "шахедів" із південно-східного напрямку.

Окрім цього, минулої ночі окупанти обстріляли громади Дніпропетровської області. Зафіксовані руйнування на одному із підприємств.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.06.2023 11:40