Правоохоронці провели обшуки в квартирі Саакашвілі та затримали його

05 ГРУДНЯ 2017 11:47

Сьогодні вранці, 5 грудня, спецпризначенці СБУ та поліція провела обшуки у квартирі екс-губернатора Одеської області Міхеіла Саакашвілі, якого згодом було затримано, повідомляє TrueUA  

Спочатку до Саакашвілі не пускали ні адвоката, ні слідчих, а згодом колишній губернатор виліз на дах восьми-поверхівки і погрожував зістрибнути.   

«Порошенко - злодій, Порошенко - зрадник народу України. Що б зі мною не трапилося, це беззаконня буде зупинено. Це зговір з ворогами України. Це виконання наказів Путіна», - кричав Саакашвілі з даху будинку.  

Зрештою, правоохоронцям вдалось відтягти Саакашвілі від краю даху та затримати. СБУ повідомила, що планується допит підозрюваного слідчими.   

Згідно з повідомленням прес-центру СБУ, Саакашвілі підозрюють у скоєнні злочину за ч.1 ст.256 Кримінального кодексу України, а точніше заздалегідь не обіцяне сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності шляхом надання приміщень, сховищ, транспортних засобів, інформації, документів, технічних пристроїв, грошей, цінних паперів, а також заздалегідь не обіцяне здійснення інших дій по створенню умов, які сприяють Їх злочинній діяльності. Покарання за це - позбавлення волі строком від 3 до 5 років.  

Крім того, обшуки в квартирі грузина проводилися у зв’язку з підозрою щодо фінансування мітингів «Руху нових сил». Йдеться про те, що гроші виділялися нібито від представників «колишньої влади».  

Нагадаємо, що 3 грудня на мітингу в Києві Саакашвілі оголосив про ідею «народного імпічменту» діючого президента України Петра Порошенка .

 

Події, 05.12.2017 11:47