Фото: СБУ

Правоохоронці викрили чотирьох любителів рашизму: серед них соратниця колаборантки Монтян

Служба безпеки України (СБУ) нейтралізувала ще одну мережу прокремлівських агітаторів, які діяли у різних регіонах України. Зловмисники виправдовували збройну агресію Росії, закликали до захоплення всієї території нашої держави й дискредитували Сили оборони.

Про це повідомляє прес-служба СБУ у Telegram-каналі.

Зазначається, що однією із затриманих виявилась 52-річна жителька Первомайська на Миколаївщині, яка дистанційно працювала на колаборантку Тетяну Монтян.

"Для її Telegram-каналу із загальною аудиторією понад пів мільйона підписників фігурантка готувала псевдонаукові дописи про війну в Україні. У своїх публікаціях вона намагалась максимально "відбілити" повномасштабне вторгнення РФ, називаючи його "вимушеною реакцією Кремля", йдеться у повідомленні.

Серед затриманих СБУ й посадовиця метрополітену у Харкові, яка поширювала серед своїх колег кремлівські наративи щодо збройної агресії проти України.

"Задокументовано як ворожа агітаторка запевняла оточуючих у тому, що починаючи з 2014 року і по сьогодні в нашій державі триває "громадянський конфлікт", зауважують правоохоронці.

У Києві правоохоронці затримали одразу двох любителів "русского міра". Одним із них виявився охоронець столичного автопаркінгу, який позиціонував себе прихильником Путіна. Чоловік поширював на власній сторінці в "Однокласниках" заклики на підтримку очільника Кремля та продовження війни проти України.

Також у столиці затримали місцеву б’юті-блогерку, яка на своїх каналах у соцмережі TikTok поширювала фейки про війну в Україні. Зокрема вона заперечувала повномасштабне вторгнення Росії й присутність окупаційних угруповань країни-агресора на території нашої держави.

За всіма викритими фактами тривають розслідування у межах кримінальних проваджень. Зловмисникам загрожує до восьми років тюрми з конфіскацією майна.

сбу затримала любителів рашизму

Фото: СБУ

Нагадаємо, у Києві правоохоронці викрили двох керівників інтернет-провайдера, який забезпечував зв'язком тимчасово окупований Донецьк. Фігурантам загрожує до 15 років позбавлення волі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 07.03.2024 14:40