Фото: СБУ

СБУ та Нацполіція викрили молодиків з Київщини, які записали відео з гаслами "кадировців"

Служба безпеки України (СБУ) та Національна поліція "по гарячих слідах" встановили особи та місцеперебування мешканців Київщини, які поширили у соцмережі відео з антиукраїнськими гаслами. Молодикам за скоєне загрожує до семи років ув’язнення.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Зазначається, що правопорушниками виявилися шестеро місцевих жителів віком від 17 до 21 року. 

"Вони влаштували вечірку, під час якої стріляли з пістолета та вигукували гасла окупаційних загонів Кадирова", наголосили в прес-службі.

Провокативні вислови молодики записали на відео, а вже у понеділок, 26 лютого, цей запис з’явився в одному з популярних месенджерів.

Правоохоронці провели невідкладні комплексні заходи, у результаті яких затримали автора антиукраїнського відео. У його помешканні в Києві було виявлено мобільний телефон, на який він записував ворожі гасла. Також в оселі зловмисника знайдено та вилучено зброю, з якої здійснювали постріли під час вечірки.

Фігуранту планують повідомити про підозру за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство). Вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу.

 молодики на київщині записали відео з гаслами «кадирівців»

молодики на київщині записали відео з гаслами «кадирівців»

Фото: СБУ

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності. Зловмисникам загрожує до семи років тюрми.

Нагадаємо, Служба безпеки України зібрала докази антиукраїнської діяльності настоятеля храму та священника чоловічого монастиря Хустської єпархії УПЦ (МП) на Закарпатті. Обидва клірики були ідеологічними прихильниками комуністичного режиму та поширювали пропаганду колишнього СРСР.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 27.02.2024 16:39