Правоохоронці затримали на хабарах 3 поліцейських та працівника міського відділу мінюсту

19 ВЕРЕСНЯ 2017 11:33

За три доби оперативники Національної поліції України затримали на хабарах - трьох поліцейських та співробітника міського відділу міністерства юстиції.  Зловмисники вимагали від 10 тисяч гривень до однієї тисячі доларів США, інформує TrueUA з посиланням на МВС.

«Фахівець Кропивницького міськвідділу міністерства юстиції України та дільничний офіцер відділу поліції пообіцяли підозрюваному у кримінальному провадженні виплинути на слідчого, аби вирішити питання уникнення міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, – повідомляє прес-служба МВС. – За свої послуги зловмисники зажадали 10 тисяч гривень, які, начебто, мали передати слідчому поліції».

Запрошену суму грошей отримав особисто 43-річний працівник юстиції. На місці події його затримали співробітники НПУ, СБУ та прокуратури області в порядку ст.208 Кримінально-процесуального кодексу України. На теперішній час йому та 35-річному майору поліції оголошено підозру за ч.3 ст.369-2 (Зловживання впливом) Кримінального кодексу України.

«Ще двоє поліцейських Кропивницького були викриті працівниками внутрішньої безпеки НПУ на вимаганні коштів за непритягнення до кримінальної відповідальності з особи, причетної до пограбування», – зазначається на сайті МВС.

Старший оперуповноважений та т.в.о. сектору карного розшуку Кіровоградського відділення поліції вимагали від чоловіка «винагороду» у розмірі 1 тисячі доларів США.

Після отримання першої частини від зазначеної суми – 17 тисяч гривень – хабарники були затримані з речовими доказами своєї протиправної діяльності. Прокуратурою Кіровоградської області одному з поліцейських вже оголошено підозру за ч.3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України. Вирішується питання щодо кваліфікації дій його колеги.

Події, 19.09.2017 11:33