Представлений електролітак, здатний пролетіти 1000 кілометрів

20 ЖОВТНЯ 2017 10:05

Минуле в минулому місяці Міжнародне паризьке авіашоу (яке, до речі, було 52-м по рахунку) не перестає дивувати.  Приміром, компанія Eviation Aircraft представила громадськості робочий прототип повністю електричного пасажирського літака, здатного здолати відстань в 600 миль (майже 1000 кілометрів) без додаткового заряджання.   

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на Yahoo.  

Невеликий літак, здатний перевозити до 9 пасажирів і 2 члени екіпажу, створений компанією Eviation Aircraft у рамках програми NASA On - Demand Mobility Program.   

До кінця 2018 року літак повинен пройти усі необхідні сертифікації і поступити в серійне виробництво.   

Однією з головних інновацій літака є наявність в конструкції акумуляторної батареї нового типу. За заявою представників компанії Eviation Aircraft.  

«У нашому літаку використана модернізована легко-алюмінієва батарея, спочатку розроблена компанією Phinergy Ltd. Ми додали до цього буфер на традиційних акумуляторних батареях, а також розумну систему розподілу енергії, ґрунтовану на використанні аналітичних алгоритмів. Усе це разом є самою високоефективною енергетичною системою, що дозволяє використати кожну «крупинку» дефіцитної енергії акумуляторних батарей».  

Крім того, варто відмітити, що Eviation Aircraft позиціонує себе не як конкуренти іншим великим авіакомпаніям і приватним авіаперевізникам, а швидше як «повітряний аналог Uber», натякаючи на велике покриття своїй мережі за рахунок досить великої відстані, яку літак здатний здолати по повітрю, а також на украй демократичні ціни за користування послугами.

 

Технології, 20.10.2017 10:05