Представлений мозковий імплантат, який поліпшить пам'ять на 30%

16 ЛИСТОПАДА 2017 10:59

Способів поліпшити пам'ять на даний момент існує чимало, але всі вони пов'язані з досить монотонними процесами тренування головного мозку. При цьому раз по раз робляться спроби поліпшити роботу мозку за допомогою електростимуляції або установки імплантатів, які розширюють можливості людини.   

Про це інформує TrueUA з посиланням на New Scientist.  

Як повідомляється, експертам з Університету Південної Каліфорнії вдалося створити імплантат, який поліпшує пам'ять на 30%.  

Прилад з'єднаний з гіпокампом мозку за допомогою декількох електродів. Саме гіпокамп грає важливу роль в навчанні і зберіганні інформації.  

Імплантат ж імітує процеси обробки спогадів. Крім того, вже пройшли перші випробування пристрою. Групі з 20 добровольців запропонували пройти тест на запам'ятовування: спочатку учасникам був показаний ряд зображень різних плям крові, які вони повинні були описати через 5-10 секунд.  

У другій фазі випробувань людям також показали ще кілька картинок, і умова не змінилася: описати їх через 5-10 секунд, ось тільки в цей раз мозок стимулювався імплантатом.   

По ходу випробувань вчені аналізували нейрони головного мозку випробовуваних, щоб визначити, які області мозку активуються в процесі спогадів.  

В результаті практично всі учасники експерименту після підключення імпланту в середньому згадали на третину більше зображень, ніж в той момент, коли імплант був вимкнений. Вчені сподіваються, що в майбутньому подібні чіпи можна буде використовувати для допомоги людям з порушеннями пам'яті. Крім того, за схожою технологією можна створити імпланти для стимуляції зорових, рухових або слухових центрів головного мозку.

 

Технології, 16.11.2017 10:59