Фото: Вікіпедія

Прем'єр Бельгії зробив обнадійливу заяву щодо постачання F-16 Україні

Україна найближчим часом отримає винищувачі F-16. Можливо перші літаки прибудуть на територію нашої держави до літа 2024 року.

Про це заявив прем'єр-міністр Бельгії Александр де Кроо під час другого дня саміту ЄС, пише "24 канал". 

Він підкреслив, що Бельгія є частиною коаліції винищувачів F-16. За його словами, перші літаки можуть бути доставлені найближчим часом.

"Ця коаліція F-16 важлива і залишається важливою, тому що ці F-16 також мають протиповітряний потенціал, і Бельгія відіграє в цьому дуже важливу роль. Саме ми забезпечуємо підготовку українських пілотів на наших літаках. Постачання першого літака з підготовленими пілотами може відбутися до літа цього року", — заявив він.

Александр де Кроо також поінформував, що ввечері 17 квітня європейські партнери обговорювали шляхи посилення захисту українського неба. За його словами, Німеччина вже передає додаткову систему Patriot Україні. 

Варто зазначити, що раніше генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявляв, що постачання літаків F-16 є одним із прикладів значної військової підтримки України з боку союзників по НАТО. Винищувачі лише розширять можливості України, але кардинально змінити ситуацію на полі бою повинні українські військові.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що Норвегія готова передати Україні 22 американські винищувачі. Більша частина з них перебуває у придатному до використання стані. Однак не всі літаки готові до використання прямо зараз.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.04.2024 18:30