Фото: minv.sk

Прем'єр Словаччини подав у відставку: хто стане його наступником

У неділю, 7 травня, президент Словаччини Зузана Чапутова прийняла відставку Едуарда Хегера з посади прем'єр-міністра країни. Крім того, президент повідомила, хто замінить Хегера на посаді.

Про це повідомляє Aktuality.

Хегер пішов у відставку через кризу, що почалася з нещодавнього звільнення з уряду двох міністрів. Зокрема, міністр сільського господарства Самуель Влчана попросив про відставку через субсидію, яку його сімейна фірма отримала від Міністерства охорони навколишнього середовища. А міністр закордонних справ Словаччини Растислав Качер звільнився після скандального виступу Едуарда Хегера на каналі RTVS, який він назвав "жахливою витівкою".

Наступником Хегера стане віце-голова Національного банку Словаччини Людовіт Одор.

Що відомо про Одора

Людовіт Одор був віце-губернатором НБС з 2018 року. Навчався на факультеті математики та фізики Університету Коменського. Працював аналітиком фінансового ринку в ČSOB, а з 2001 по 2003 рік — економістом у Словацькому рейтинговому агентстві.

У 2003-2005 роках був головним економістом і директором Інституту фінансової політики Міністерства фінансів. Потім обіймав посаду члена банківської ради НБС до вересня 2010 року. Згодом він був радником прем’єр-міністра та міністра фінансів до 2012 року. У 2012 році парламент обрав його членом Ради з питань бюджетної відповідальності. З 2016 року він є запрошеним професором у Центральноєвропейському університеті в Будапешті (CEU).

Нагадаємо, 10 квітня уряд Естонії оголосив, що подає у відставку. Відповідне рішення ухвалила прем'єр-міністр країни Кая Каллас. Згідно із законодавством Естонії, уряд йде у відставку, коли збирається новий склад Рійгікогу. Він продовжить виконувати свої функції до приходу до влади нового уряду.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 07.05.2023 21:21