Фото ілюстративне. Джерело: соцмережі

Президент Ірану засудив США і захотів стати посередником на переговорах України та Росії

Президент Ірану Ібрагім Райсі запропонував своє посередництво на переговорах між Україною та Росією. Водночас він засудив США за їхню підтримку України

Про це повідомляє Newsweek.

За його словами, Іран готовий виступити посередником, щоб домогтися припинення бойових дій між Російською Федерацією та Україною. Таку заяву Райсі зробив під час зустрічі в рамках тижня Генеральної Асамблеї ООН. Водночас президент Ірану засудив США за їхню підтримку України. На його думку, Штати сприяють розпалюванню війни, надаючи Києву значну військову допомогу.

"Чому така запопадливість у постачанні військової техніки та отриманні доларової суми від цих постачань і продажів, замість того, щоб енергійно виходити на арену, щоб сприяти припиненню бойових дій та сприяти миру?" — заявив Райсі.

Водночас лідер Ірану категорично відкинув звинувачення у постачанні дронів Росії. Мовляв, Захід не надав жодних доказів, які б підтверджували передачу "шахедів" Москві.

Нагадаємо, що Іран отримав від Росії літаки Як-130. Їх використають для підготовки нових пілотів, які літатимуть на винищувачах нового покоління іранських військово-повітряних сил.

Як відомо, співпраця Росії й Ірану триває вже впродовж тривалого часу. Зокрема, Москва має намір до 2025 року за допомогою Ірану виготовити шість тисяч дронів-камікадзе типу "Шахед".

Виробляти БпЛА рашисти планують на відповідному заводі в економічній зоні "Алабуга" у Татарстані, а співпраця реалізуватиметься у форматі так званої "франшизи".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 19.09.2023 14:59