Палац миру в Гаазі. Джерело: cenzor

Гаага починає слухання за позовом України до Росії про геноцид: країна-агресорка вирішила захищатися

У понеділок, 18 вересня, в Палаці миру в Гаазі розпочинають слухання у справі проти Росії за звинуваченнями про порушення нею Конвенції про заборону геноциду.

Про це повідомляє "Європейська правда". Росія, яка на попередніх слуханнях ігнорувала процес, цього разу вирішила надіслати делегацію юристів до Гааги, щоби захищатися від звинувачень.

Інтереси РФ представляють фахівці російського Міністерства закордонних справ, найняті ними юристи з компанії "Монастирський, Зюба і Степанов" (скорочена назва також звучить як МЗС), а також "міжнародні юристи".

Інтереси РФ погодилися представляти юристи-науковці з Ірану, Китаю, Перу та юрист із французькою ліцензією Жан-Шарль Чікая, який не є науковцем, а натомість відомий тим, що представляє інтереси найодіозніших африканських диктаторів.

Україну, крім фахівців Міністерства закордонних справ, представлятимуть юристи авторитетної міжнародної компанії Covington & Burling, а також команда науковців-міжнародників, яка вже тривалий час відстоює інтереси України у Гаазі, на чолі з професором Єльської школи права Гарольдом Коу та професором Університету Париж-Нантер Жан-Марком Тувененом.

До позову України проти Російської Федерації на теперішній момент доєдналися ще 32 держави світу.

Нагадаємо, що в Україні 14 вересня запрацював польовий Офіс Міжнародного кримінального суду в Гаазі. Наразі це його найбільше представництво МКС за межами Гааги. За словами генпрокурора України Андрія Костіна, це підвищить ефективність і оперативність реагування на злочини, які Росія продовжує щодня вчиняти проти України та українців. Керуватиме філією Міжнародного кримінального суду Бренда Голліс.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.09.2023 12:35