Фото: zn.ua

Найбільший за межами Гааги: у Києві відкрився Офіс Міжнародного кримінального суду

В Україні 14 вересня запрацював польовий Офіс Міжнародного кримінального суду в Гаазі. Наразі це найбільше представництво МКС за межами Гааги.

Про це повідомили прокурор МКС Карім Хан та генпрокурор України Андрій Костін на брифінгу.

"В Україні відкрився так званий польовий Офіс Міжнародного кримінального суду. Це найбільше представництво МКС поза Гаагою. Його робота дозволить посилити взаємодію між Україною та МКС", — розповів Костін.

За його словами, відкриття польового Офісу МКС підвищить ефективність та оперативність реагування на злочини, які Росія продовжує щодня вчиняти проти України та українців. Керуватиме філією МКС Бренда Голліс.

Своєю чергою Карім Хан зауважив, що офіс у Києві відкрився не для "картинки", а, тому що є робота, яку треба робити. Він зауважив, що є робота яку необхідно виконати, тому що базова гуманність має значення. Необхідно показати потужні прецеденти для тих, хто досі вважає, що може щось забрати або кудись вдертися.

"Сьогодні, у 2023 році, поки ми шукаємо життя в інших галактиках, літаємо в космос, працюємо з геномом, така жорстокість (російська агресія — ред.) має зникнути. Вона не зникне в таких офісах, як тут, вона зникне завдяки об'єднаним діям, завдяки справедливості", — сказав він.

Варто зауважити, що робота філіалу МУС буде зосереджена на розслідуванні воєнних злочинів і пошуку їх доказів.

Нагадаємо, Міжнародний кримінальний суд 17 березня видав ордер на арешт диктатора Володимира Путіна та уповноваженої президента Росії з прав дитини Марії Львової-Бєлової. Російський президент Володимир Путін отримав офіційний статус підозрюваного у скоєнні міжнародного злочину — незаконної депортації та переміщення українських дітей. Його мають заарештувати за межами Росії та передати до міжнародного суду.

У Міністерстві зовнішніх справ Росії заявили, що ці документи не мають жодного значення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.09.2023 22:57