Фото: Офіс президента

Президент Зеленський у вечірньому відеозверненні заінтригував згадкою про Буданова

Президент Володимир Зеленський коротко підбив підсумки зустрічі з лідерами африканських країн 16 червня. Також глава держави повідомив про нове засідання воєнного кабінету.

Про це йдеться у вечірньому зверненні президента.

Україна та країни Африки

У п'ятницю, 16 червня, у Києві відбулася зустріч у спеціальному форматі — Україна плюс країни Африки

"Багато подій, багато новин. Тривалі дискусії... Формула миру, безпекові питання, зерно, наші спільні можливості захистити принципи та цілі Статуту ООН, захистити нації від агресій. Закликав лідерів і держави Африки взяти участь у Глобальному саміті миру, який ми готуємо. Україну чутимуть в усьому світі, і весь світ ми залучимо до реалізації формули миру. Непросто, але ми працюємо", — сказав глава держави.

Ракетна атака "Кинджалами"

Українська ППО відмінно відпрацювала по російських ракетах — усі повітряні цілі було збито.

"Я мав честь привітати наших офіцерів. Дуже приємно. Особливо вдячний нашим силам ППО — кожному і кожній, хто захищає українське небо. Збиті сьогодні російські ракети, зокрема шість балістичних, — це дуже важливо й символічно. Росії нікого не залякати", — заявив гарант.

Військовий кабінет

Президент згадав про керівника ГУР Кирила Буданова на тлі російських фейків про його поранення.

"Наші командувачі — генерали Сирський, Тарнавський, Залужний, Шаптала. І наші командири на конкретних напрямках активних дій — поки не називаю прізвищ, усьому свій час. Наш рух уперед — це найважливіше. Кожен наш воїн, кожен наш новий крок, кожен метр звільненої від ворога української землі – це найважливіше. І був Буданов… Окремі кроки", — сказав Зеленський.

Нагадаємо, президент Зеленський заявив, що мирні переговори можливі тільки після повного виведення російських військ з окупованих територій України. Усі нації світу заслуговують на те, щоб жити вільно, без навʼязування чужої волі військовим чи політичним шляхом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.06.2023 23:27