Фото: соцмережі

Приберуть російську мову: які зміни чекають на український паспорт старого зразка

З паспорта України старого зразка планують прибрати російську мову. Мовний омбудсмен рекомендуватиме Верховній Раді внести відповідні зміни до законодавства.

Про це Тарас Кремінь сказав на брифінгу в Медіацентрі Україна.

Омбудсмен запевняє, що зміни необхідні для документа старого зразка, де відомості про громадянина України записані двома мовами — українською та російською.

Тарас Кремінь нагадав, що станом на зараз в Україні паралельно існують два бланки паспортів — біометричні паспорти та паспорти старого зразка. У них інформація про громадянина, його прописку та місце видачі документа записані як державною та недержавною мовою.

Нагадаємо, росіяни прагнуть якомога швидше паспортизувати населення на тимчасово окупованих територіях, аби не дати нашим громадянам можливості виїхати звідти. До того ж у Росії "горять" терміни, адже на вересень цього року окупанти запланували так звані місцеві вибори.

Раніше постійна представниця президента України в АРК Таміла Ташева заявила, що громадян Росії, які незаконно приїхали до Криму після 2014-го року, примусово виселятимуть. Рішення ухвалюватимуть не колективно, а індивідуально щодо кожної особи.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 04.05.2023 16:27