Скріншот з відео

Чи позначиться удар по Кремлю на підтримці України: заява США

Атака нібито безпілотників на Кремль, у якій Москва традиційно звинуватила Київ, ніяк не позначиться на поставках американської військової допомоги Україні. Сполучені Штати Америки не знали про ймовірну атаку БпЛА на Кремль, яку РФ назвала замахом на російського диктатора Володимира Путіна.

Про це на брифінгу повідомив речник Державного департаменту (МЗС) США Ведант Патель, повідомляє CNN.

"Ми були чіткими й послідовними щодо того, аби не заохочувати й не дозволяти Україні завдавати ударів за її межами", — заявив дипломат.

На уточнююче питання, чи вплинуть далекі удари України по Росії на допомогу США, Патель заявив, що американці й надалі "підтримуватимуть українських партнерів стільки, скільки буде потрібно".

Водночас представниця Білого дому Карін Жан-П'єр повідомила, що на цей момент США не можуть підтвердити причетність України до ударів по Кремлю, але також не готові називати те, що трапилося, російською спецоперацією "під чужим прапором". Хоча, за її словами, у Росії є досвід подібних провокацій.

"З початку війни Сполучені Штати, звичайно, не заохочують і не сприяють Україні завдавати ударів за межами своїх кордонів. Ми дуже чітко заявили про це", — сказала вона.

Раніше у США заявляли, що активно вивчають ситуацію з приводу атаки безпілотниками столиці Російської Федерації.

Атака на Кремль: що відомо

У ніч на 3 травня, близько 03:00, біля стін Кремля у Москві пролунали два вибухи. У прес-службі президента Росії Володимира Путіна заявили, що російські військові та спецслужби вивели з ладу нібито два дрони, які нібито хотіли атакувати Кремль.

У соціальних мережах поширили відеозапис буцімто удару безпілотного літального апарату по Кремлю. Речник диктатора Дмитро Пєсков заявив, що Путіна у Кремлі під час інциденту не було, він перебував на своїй дачі у Підмосков'ї. Москва назвала це замахом на диктатора й традиційно звинуватила Україну.

Президент Володимир Зеленський заявив, що українська сторона не причетна до ударів безпілотниками по Кремлю. Він вкотре наголосив, що Збройні сили України використовують зброю для захисту своєї території.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що Росія готує масштабний терористичний акт, затримуючи в Криму велику групу диверсантів, а потім заявляючи про дрони над Кремлем. У такий спосіб РФ намагається виправдати свої атаки по цивільних людях в Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 03.05.2023 23:20