Фото: скриншот із відео

В Офісі президента пояснили, навіщо Москва заявила про нічні удари по Кремлю

Росія готує масштабний терористичний акт, затримуючи в Криму велику групу диверсантів, а потім заявляючи про дрони над Кремлем. Таким чином РФ намагається виправдати свої атаки по цивільних людях в Україні.

Таку заяву зробив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк у Twitter.

Він вважає, що такі звинувачення України в подібних атаках передбачувані. Посадовець запевнив, що Україна веде виключно оборонну війну й не атакує об'єкти на території РФ.

"Навіщо? Це не вирішує жодної воєнної задачі. Але дає підстави РФ виправдати свої атаки по цивільних", — написав Подоляк.

За його словами, в Україні з цікавістю спостерігають за казусами та ексцесами, що відбуваються в різних куточках країни-агресорки. Подоляк вважає, що поява невідомих безпілотних апаратів на енергетичних об‘єктах чи на території Кремля можуть свідчити виключно про підпільну роботу місцевих сил спротиву.

"Як відомо, дрони можна купити в будь-якому військторгу. Бо втрата силового контролю над країною з боку клану Путіна очевидна. Але ж, з іншого боку, Росія постійно говорила про свій тотальній контроль над повітрям. Одним словом, щось у РФ відбувається, але точно без дронів України над Кремлем", — підсумував радник голови ОП.

Нагадаємо, 3 травня близько 03:00 ночі біля стін Кремля у Москві пролунали два вибухи. У прес-службі президента Росії Володимира Путіна заявили, що російські військові та спецслужби вивели з ладу два дрони, які нібито хотіли атакувати Кремль.

У соціальних мережах поширюють відеозапис нібито удару безпілотного літального апарату по Москві. Речник диктатора Дмитро Пєсков заявив, що Путіна у Кремлі під час інциденту не було, він перебував на своїй дачі у Підмосков'ї. 

У прес-службі президента України Володимира Зеленського заперечили причетність Києва до удару. Після цього інциденту в мережі почали публікувати меми, що пов'язані з атакою.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 03.05.2023 17:38