Фото: Facebook/Батальйон Братство Дмитра Корчинського

У Києві прощаються з чотирма бійцями ДРГ, які загинули під час виконання спецзавдання у РФ

У вівторок, 7 березня, у Києві прощаються із загиблими бійцями диверсійно-розвідувальної групи з добровольчого батальйону "Братство". Воїни загинули 25 грудня 2022 року на кордоні Брянської області РФ.

Про це розповів лідер батальйону Дмитро Корчинський.

Церемонія прощання з воїнами розпочалася в Михайлівському соборі. Потім українці зможуть попрощатися із захисниками на Майдані Незалежності. Поховають хлопців на Байковому цвинтарі.

Зазначимо, що йдеться про Максима Михайлова, Юрія Горовця, Тараса Карпюка та Богдана Лягового. Усі вони були членами ДРГ батальйону "Братство" й виконували спецзавдання на території РФ.

У ЗМІ розповіли про загиблих бійців.

Богдан Лягов — "Аполлон", 19 років

Наймолодший загиблий, який долучився до батальйону ще на початку повномасштабного вторгнення. За словами його побратимів, 26 лютого 2022-го хлопець пішки прийшов на інший берег Києва, щоб почати службу.

Богдан Лягов

Тарас Карпюк — "Тарасій", 38 років

Тарас пройшов Майдан та кілька разів був поранений. Був одним із перших добровольців, які поїхали воювати в АТО.

Тарас Карпюк

Максим Михайлов — "Непийпиво", 32 роки

Воїн любив козацький стиль: шив жупани, грав на балалайці, курив люльку. Має кав’ярню в центрі столиці та планував одружитися з нареченою Єлизаветою. Пара планувала влаштувати весілля після 29 грудня 2022-го, однак 25-го Максим загинув.

Максим Михайлов

Юрій Горовець — "Святоша", 34 роки

Військовий у 2014 році приєднався до добровольчого батальйону "Шахтарськ". Його підрозділ боронив Іловайськ. До 24 лютого 2022-го активіст брав участь в акціях проти проросійських політичних партій, московського патріархату та пропагандистських телеканалів. Після повномасштабного вторгнення Горовець став командиром групи українських диверсантів у "Братстві".

Юрій Горовець

Нагадаємо, 2 березня російські пропагандисти поширили чергову порцію фейків про українських військових. Цього разу кремлівські ЗМІ заявили про бої в Брянській області та перестрілку із начебто українською ДРГ.

Зазначається, що у Брянській області на територію Климівського району нібито проникли українські диверсанти з 50 осіб, а далі вони нібито розділилися за групами за двома напрямками — Любечани та Сушани. Також росіяни повідомляють, що "українська ДРГ розстріляла шкільний автобус".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.03.2023 12:59