Фото: скриншот із відео

У мережі публікують відео нібито удару дрона по Кремлю

У соціальних мережах поширюють відеозапис нібито удару безпілотного літального апарату по Кремлю в Москві. Атака відбулася 3 травня.  

Відзначимо, пропагандисти стверджують, що пролунало два вибухи, а звук був подібним до грому. Мешканці будинку, що розташований навпроти стіни Кремля, бачили іскри в небі. Згодом люди із ліхтариками щось шукали біля Кремлівської стіни. Підсвічування Кремля та набережної було вимкнене. 

Російська пропаганда переконує, що два безпілотні літальні апарати були націлені на президентську резиденцію в Кремлі.

"У результаті вжитих військовими та спеціальними службами своєчасних дій із застосуванням систем радіолокаційної боротьби апарати були виведені з ладу. Внаслідок їх падіння та розльоту осколків постраждалих та матеріальних збитків немає. Президент Росії не постраждав", — повідомив Кремль.

Речник диктатора Дмитро Пєсков заявив, що Путіна у Кремлі під час інциденту не було, він перебував на своїй дачі у Підмосков'ї.

Нагадаємо, вночі 3 травня у Росії у селищі Волна неподалік Криму спалахнула нафтобаза. Попередня причина — атака безпілотника. 

29 квітня у мікрорайоні Козача Бухта тимчасово окупованого Севастополя пролунали вибухи, після яких спалахнула масштабна пожежа. За словами представника окупаційної влади, причиною пожежі стала атака безпілотного літального апарату.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 03.05.2023 15:30