Фото: росЗМІ

Кремль проводить масштабну "зачистку" внутрішніх органів РФ, — ISW

Російська Федеральна служба безпеки (ФСБ), ймовірно, проводить широкомасштабну інспекцію внутрішніх органів безпеки. Це проводять для того аби усунути "неугодних" Кремлю чиновників. 

Про це повідомив Інститут вивчення війни (ISW).

Так, російській ЗМІ повідомили, що ФСБ і головне управління служби безпеки МВС Росії останні кілька тижнів проводять масові перевірки в УВС Москви та кількох московських райвідділах міліції через "витік даних російських силовиків на запит громадян України".

Також зазначається, що ФСБ та МВС вже затримали співробітників міліції в рамках цього розслідування. Вони передавали інформацію громадянам України. Рейди ФСБ та МВС по московському РВВС відбуваються на тлі серії арештів та звільнень відомих діячів керівництва Росгвардії.

Аналітики зауважили, що Кремль може підштовхувати до таких арештів і розслідувань, щоб проінспектувати апарат внутрішньої безпеки з метою усунення чиновників, які вийшли з-під контролю Кремля, і подальшої консолідації контролю над органами внутрішньої безпеки.

Нагадаємо, російські військкомати для вручення повісток будуть використовувати цифровий реєстр. Аналітики ISW акцентують, що це ще один крок в посиленні авторитаризму.

Додамо, російська влада посилює дискредитацію приватної військової компанії "Вагнера". Натомість засновник ПВК Євген Пригожин намагається заручитися підтримкою російської ультранаціоналістичної спільноти.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Політика, 20.04.2023 07:08