Фото: росЗМІ

Приїзд "вагнерівців" у Білорусь: прикордонники відреагували на переміщення найманців

Державна прикордонна служба України буде ретельно відстежувати кроки бойовиків ПВК "Вагнера" на території Білорусі. Прикордонники підтвердили появу там окремих груп "вагнерівців".

Про це у коментарі ЗМІ повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко. 

Він зазначив, що наявна інформація показує, що в Білорусі почали спостерігатися окремі групи представників із приватних військових кампаній, які переміщаються з території Росії.

"Як ми повідомляли раніше, зважаючи на заяви і риторику білоруського керівництва в питанні прийому російських найманців та облаштування місць для їхнього розміщення не можна було виключати, що рано чи пізно в Білорусі вони все ж з’являться. В свою чергу ми продовжуємо відстежувати цю ситуацію, аби розуміти всі місця, де вони будуть дислокуватися, яка кількість їх буде і які завдання вони виконуватимуть", — сказав Демченко.

Нагадаємо, вранці 15 липня територією Білорусі проїхала велика колона бойовиків ПВК "Вагнера" на легкових і вантажних автомобілів на номерах терористичних "ДНР/ЛНР". Їхній маршрут лежав до тренувального табору, який облаштували неподалік Осиповичів.

Відомо, що власник приватної військової компанії "Вагнера" Євген Пригожин може перебувати у Білорусі. У п'ятницю, 14 липня, вранці в мережі з'явилося фото особи, схожої на Пригожина, яка сидить у спідній білизні на ліжку в наметі. Його світлина у таборі, що збудували для найманців у РБ, схожа на справжню.

Євген Пригожин в таборі в Білорусі

Фото: росЗМІ

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський вважає, що бойовики ПВК "Вагнера" не нападуть з півночі на Київ, однак в Росії може бути черговий заколот чи революція. Для його підтримки в країні-агресорці є багато осіб.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.07.2023 12:49