Фото: соцмережі

Прикордонники назвали кількість рашистів, які тренуються в Білорусі

Понад чотири тисячі російських військових на цю мить проходять підготовку на білоруських полігонах. У ворогів немає достатньої кількості військ для атаки України.

Таку заяву зробив спікер Державної прикордонної служби Андрій Демченко в ефірі телемарафону.

"На території Білорусі продовжують перебувати російські військові. За нашими даними, це трохи понад чотири тисячі військовослужбовців, і ці дані дещо нижчі за ті, що були раніше, адже фактично російська армія зараз використовує територію Білорусі для навчання своїх підрозділів, постійно відбувається ротація", — розповів Демченко.

Речник запевнив, що після підготовки солдатів їх відправляють назад в Росію. Також у прикордонній зоні не помічається активність техніки ворога та солдатів.

"На щастя, на території Білорусі на цей момент немає того ударного угруповання, яке було б готове здійснити вторгнення на територію України", — додав Демченко.

Він також додав, що попри таку ситуацію, Україна продовжує зміцнювати кордони не лише з РФ, а і з Білоруссю.

Нагадаємо, у понеділок, 3 квітня, за наказом самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка, в країні розпочали перевірку бойової готовності Збройних Сил РБ. На деяких дорогах можливе тимчасове обмеження руху цивільного транспорту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.04.2023 18:51