Фото: ілюстративне. Джерело: transkarpatia.net

Прикордонники розповіли, скільки українців потонуло при спробі переплисти Тису

Від початку повномасштабної російсько-української війни в річці Тиса загинуло 28 чоловіків призовного віку. Загалом, при спробі нелегально покинути країну загинуло близько 35 чоловіків.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко в ефірі телемарафону. 

"Вже зафіксовано у річці Тиса 28 випадків, коли виявляли тіла людей, які загинули. Скоріше за все — це ті, хто в напрямку для цього вибрали для себе лінію кордону по річці Тиса. Якщо сюди додати важкодоступні гірські місцевості або інші ділянки кордону — то це вже понад 35 випадків", — каже він.

Демченко зазначив, що Тиса — це підступна річка. Вона має стрімку течію, там є і коріння дерев, і місця, куди може затягувати течією.

"Недостатність сил у порушників під час подоланні річки, підступні місця призводять до того, що людина втрачає життя через необдумані та безглузді дії щодо спроби незаконного перетину кордону", — додає речник.

Нагадаємо, 28 квітня українські прикордонники знайшли в річці Тиса тіла двох чоловіків. Вони загинули, намагаючись переплисти її. Ймовірно, це ухилянти, які у такий небезпечний спосіб намагалися покинути територію України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 10.05.2024 11:43