Фото: ua.depositphotos.com

Примусова паспортизація: рашисти вимагають від українців відбитки пальців

Російські окупанти продовжують примусову паспортизацію населення тимчасово зайнятої території Запорізької області. Для цього вони вдаються до терору місцевих мешканців.

Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України у ранковому зведенні 10 квітня.

Так, у місті Токмак окупаційна так звана "влада" повідомила, що для отримання російського паспорта потрібно подати паспорт громадянина України, свідоцтво про народження та зробити відбитки пальців рук.

"При цьому зазначається, що начебто будуть повертати назад власникам оригінал паспорта громадянина України та свідоцтва про народження", — зазначає Генштаб.

Відомо, що на Херсонщині громадяни, які не мають ворожого паспорта, піддаються постійним обшукам, залякуванням та примусу до отримання цього документа. Напередодні Генштаб повідомляв, що окупанти активно погрожують примусовим виселенням з власних помешкань та конфіскацією приватної власності у разі відмови отримувати російський паспорт. Також загарбники примушують змінювати з українського на російські зразки свідоцтво про шлюб та свідоцтво про реєстрацію технічних засобів. 

Нагадаємо, раніше російська окупаційна так звана влада разом з представниками російської федеральної податкової служби заборонила здійснювати у Мелітополі будь-які виплати та розрахунки громадянам, що не мають реєстраційного номера облікової картки платника податків РФ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першим

Війна, 10.04.2023 08:18